De red flags van een animator

26 apr 2023 | Alle Blogs

Red flags.. Iedereen heeft ze wel. Het zijn signalen die kunnen wijzen op een potentieel probleem in een bepaalde situatie. En of dat nu is met een nieuwe eerste date.. Als animator heb ik ze ook bij bepaalde potentiële klanten.

🚩’Wat kost het?’

Meestal als iemand dit vraagt, betekent het dat diegene niet op mijn website heeft gekeken. En laat dat nu ontzettend belangrijk zijn als je samen gaat werken met een animator! Je wilt toch immers weten wat diegene voor jouw bedrijf kan maken? 

De basic vragen, zoals ‘wat kost het’,  ‘Hoe ga je te werk?’ of ‘Wat is er mogelijk?’ staan allemaal uitgelegd op mijn website. Alles over uitleganimaties vind je op deze pagina.

🚩’We hebben niet veel budget’

Ook een vraag die op mijn website wordt beantwoord. Is je vraag of ik onder mijn budget werk? Dan is mijn antwoord nee. Dikkels is het voorgekomen dat ik tijdens een kennismakingsgesprek deze opmerking kreeg. En dat is zonde van iedereen zijn tijd. Als een potentiële klant te veel focust op de kosten, dan gaat dit ten koste van de kwaliteit. Stel je hebt maar €1000,- budget, dan moet je geen animatie verwachten van €3000,-. Bij een animatie gaat het uiteindelijk niet om de kosten, maar om de waarde die je eruit haalt. In deze blog heb ik hier meer over geschreven. Heb je geen budget voor een animatievideo? Dan is dit misschien geen goede keuze op dit moment. 

🚩’Kunnen we even bellen?’

Nu denk je vast dat ik enorme bel-angst heb. Oke oke, misschien een beetje. Als introverte ADD’er vind ik het heel lastig om mijn verhaal duidelijk te maken. Niet leuk voor mij, maar ook zeker niet voor jou. Want ik beloof je, je snapt er geen pepernoot van :p. Ik leg mijn boodschap liever uit op een visuele manier. Daarom gaat mijn voorkeur uit naar een videogesprek, waarin ik gelijk beeld kan laten zien. Dit is duidelijker voor jou, en leuker voor ons beiden. 

🚩’We zien deze stijl voor ogen (laat iets zien wat ik totaal niet maak)’

Als iemand een voorbeeld laat zien van een ander animatiebureau, dan denk ik: waarom benader je die partij dan niet? Verder ben ik altijd een voorstander van creatieve vrijheid, zodat je op de tofste ideeën komt die jouw animatievideo echt uniek maken. Op deze pagina vind je mijn portfolio en zie je wat er mogelijk is qua stijl.

🚩’We hebben nog 10 bedrijven benaderd’

Dan vraag ik mij af wat je dan echt belangrijk vindt bij jouw animatievideo. Wie er met de beste prijs komt of wie jouw boodschap het beste/leukste kan vertalen naar een toffe animatievideo?

🚩’Het moet volgende week af’

Hele onrealistische deadlines? Daar houd ik niet van. Bij een animatievideo zijn de feedbackrondes erg belangrijk. En geloof me, daar heb jij zelf ook de tijd voor nodig. Voor een animatievideo reken ik altijd op een looptijd van 6 weken. En dat is voor de snelle reageerders 😀

🚩’We hebben al een script liggen’

Lees: 3 A4-tjes vol geschreven met veel te veel tekst voor 1 minuut animatie. Natuurlijk is dit een goede basis om verder te borduren op een lekker script voor een uitleganimatie. Maar het is niet zo dat dit nu uren gaat schelen. 

🚩’We zijn een start-up en hebben nog geen huisstijl’

Dan is het maken van een huisstijl de eerste stap! Een animatie wordt op basis van jouw huisstijl gemaakt. Bij het ontbreken van een huisstijl is er bijvoorbeeld extra tijd nodig voor het bepalen van de kleuren. Gelukkig heb ik een hoop toffe grafisch ontwerpers in mijn netwerk die jou daarbij kunnen helpen.

🚩’Collega84 heeft nog feedback over (…)’

Eindeloos feedback van weet ik het hoeveel collega’s. En dat op 20 verschillende momenten. Wat een hel! Voor de feedbackrondjes spreken we vaste momenten af, waarin we in 1x alle feedback gaan verwerken. 

🚩’tjirp… tjirp… tjirp…’

De ene geeft te veel, de ander juist te weinig 😛. We spreken allerlei oplevermomenten af, maar vervolgens krijg ik geen feedback. Zonder feedback kan ik niet verder werken en lopen we onnodig vertraging op. 

Dit was mijn top 10 red flags als animator. Natuurlijk betekent het niet dat je meteen een slechte klant bent als je 1 van deze dingen hebt gezegd 😙. Animatie is nu eenmaal ingewikkeld  als je hier nog geen ervaring mee hebt. Door de juiste communicatie en een fijne relaxte samenwerking wordt het project 1 groot succes! 

de Happy Creator

Je mag me ook Felicity noemen

Bewegend beeld is mijn lievelings. Ik schrijf over animatie en deel handige content tips die jij zelf toe kunt passen op jouw bedrijf.

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Volg mij op social media of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

 

Benieuwd waar ik je mee kan helpen?

Uitleganimatie

Maak jouw boodschap leuk en begrijpelijk met een uitleganimatie.

Hulp bij social media

Haal meer plezier en klanten uit jouw social media met vrolijke content.

Productvideo

Zet jouw product in de spotlight met een productvideo.

Cursus gifjes maken

Maak je content vrolijker met zelfgemaakte gifjes.

Cursus stop-motion video maken

Maak unieke, levendige content met zelfgemaakte stop-motion video’s.

Webshop

Verschillende producten om van jouw content een feestje te maken.