Eigen Instagram Gifjes: Hoe werkt dat?

14 mrt 2021 | Tips voor ondernemers

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen. Ondernemers en bedrijven die hun eigen GIFjes gebruiken op instagram. Maar he! Je GIFjes worden niet zichtbaar! In deze blog leg ik je uit waarom jouw GIFjes niet zichtbaar worden op Instagram en wat je nodig hebt om dat wel te doen. 

1. Maak een Giphy account aan

Je gaat naar de site van Giphy en maakt een account aan. Dat klinkt wel erg simpel, toch? Jep, maar dan ben je er nog niet!

2. Upload minstens 5 GIFjes op je Giphy account

Je MOET dit doen wil je in aanmerking komen voor een speciaal Giphy account! Je kan er voor kiezen om zelf GIFjes te maken of om GIFjes te laten maken. In bijna al mijn pakketten krijg je minstens 5 GIFjes helemaal afgestemd in jouw huisstijl, dus je zit altijd safe ;). 

een van de GIFjes uit de GIF-set!

3. Kies voor een Artist of Brand Channel

Om jouw GIFjes zichtbaar te krijgen op Instagram, heb je een speciaal Giphy account nodig. Je kan kiezen tussen 2 soorten speciale accounts. Een Artist Channel of een Brand Channel. 

Artist Channel:

Dit account kies je als je zelf GIFjes maakt.

Brand Channel:

Dit account kies je als je een bedrijf/merk bent. Let op! Voor dit account heb je een eigen domein nodig, zoals bijvoorbeeld hello@dehappycreator.nl 

Verder worden er bij de aanvraag een aantal gegevens van je verwacht, zoals:

een unieke gebruikersnaam:

Speciale tekens vindt Giphy niet zo leuk, dus probeer zo dicht mogelijk bij je eigen (bedrijfs)naam te blijven

website URL:

Voor een Brand channel moet dit een eigen domeinnaam zijn. Je mag bijvoorbeeld niet je Instagram pagina als URL gebruiken. Aanmelden voor een Artist account, maar geen eigen website? Link dan naar de website die het beste jouw portfolio vertegenwoordigt. 

Profielfoto:

Ook deze is verplicht. Weet je wat leuk is? Ook hier kan je een GIFje van maken!

Op de site van Giphy kan je zien hoe je een Artist/Brand channel aanmaakt. 

4. Hashtags!

Net als op andere social media kanalen is het gebruiken van hashtags op Giphy erg belangrijk! Je kan unieke hashtags gebruiken, zoals bijvoorbeeld jouw bedrijfsnaam.

Je kan ook tags toevoegen die relevant zijn aan het geplaatste GIFje. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren, emoties (OMG) of soorten tekst (New post!). 

Wist je dat je ook hashtags op Giphy kan toevoegen met spaties? Je kan bijvoorbeeld #dehappycreator en #de happy creator toevoegen. Zo kunnen jij en anderen jouw GIFjes altijd makkelijk vinden!

Wat je beter niet kan doen, is spam hashtags gebruiken of tags die helemaal niks zeggen over het GIFje. Ook wordt er aangeraden niet meer dan 10 te gebruiken. Denk dus goed na op welke tags jouw GIFjes gevonden kunnen worden!

5. Heb geduld

Giphy krijgt dagelijks weet ik het hoeveel aanvragen binnen, dus het kan heel lang duren voordat jouw account wordt goedgekeurd voor een Artist/Brand channel. Toen ik mijn eigen account aangemaakt, duurde het ruim 4 weken voordat het goed was gekeurd. Begin dus op tijd met het aanvragen van jouw Giphy account. 

Heb je echt heel veel haast met jouw custom GIFjes? Vraag dan of iemand met een account ze tijdelijk op zijn/haar account kan zetten. Zo zijn ze toch zichtbaar totdat jouw account wordt goedgekeurd. 

Het is even zoeken hoe je jouw GIFjes zichtbaar maakt op Instagram, maar met deze tips hoop ik dat het wat minder moeite kost ⏱️

Heb jij een vraag over dit onderwerp? Laat het mij gerust weten!

Hoi! Ik ben Felicity, de Happy Creator

Een creatief, ondernemende, socialmediaverslaafde stopmotion-animator. Tegenwoordig noemen ze dat multi-gepassioneerd. Ik noem het een vrolijk chaotische bedoeling. Ik schrijf over animatie en deel handige creatieve tips die jij zelf toe kunt passen op jouw bedrijf.

Stopmotion-animatie laten maken? Leuk leuk leuk! Plan een gratis kennismakingsgesprek in en laat jouw product auditie doen voor de volgende hoofdrol!

Liever zelf aan de slag? Ik geef een hele toffe online cursus waarin je leert hoe je GIFjes maakt in Canva en Adobe! Superleuk voor je socials en website.

 

Lees meer leuks over…

Animatie

Waarom jij Lottie animaties moet inzetten

Wat is een Lottie animatie? Wat kan je ermee? Wat is het verschil met een GIF? Wat zijn de voor- en nadelen?

Stop motion inzetten voor jouw bedrijf 📸

Benieuwd wat stop motion animatie voor jouw bedrijf kan betekenen? Hier lees je er alles over.

Tips

Zelf een mooie e-mailhandtekening maken

Wil je leren hoe je zelf een e-mailhandtekening maakt? Met klikbare links en een afbeelding of GIFje? Bekijk dan hoe je dit makkelijk doet met Google Docs!

Een bedrijfsnaam: Hoe verzin je het?

In deze blog geef ik jou 7 tips voor het verzinnen van een bedrijfsnaam en vertel ik je wat de do’s en dont’s zijn.

Achter de schermen

Making of: Animatievideo Jimmy’s Agency

Stop motion, papercraft en 2D animatie. De animatievideo van Jimmy’s Agency heeft het allemaal! Hier lees je hoe ik het heb gemaakt.

Making of: Animatievideo Tiny tweaks

Het proces van de animatie die ik voor Tiny Tweaks mocht maken ging wat anders dan normaal.