Making of: Animatievideo Jimmy’s Agency

3 apr 2021 | Projecten (behind the scenes)

In de animatievideo die ik voor Jimmy’s Agency mocht maken, wordt in 30 seconden uitgelegd wie Jimmy is en wat hij allemaal kan doen om kids, jongeren en jongvolwassenen te bereiken.

Wie is Jimmy?

Jimmy’s Agency is een start-up marketingbureau dat zich richt op bedrijven die kids, jongeren en jongvolwassenen willen bereiken. Dit doen ze door middel van social media, online advertising, digital out of home en brand activation campagnes.

Conceptontwikkeling

Toen ik de aanvraag van deze video ontving, was ik dolenthousiast! De opdracht sloot precies aan bij de doelgroep die ik het leukste vind om werk voor te maken, namelijk bedrijven die iets voor kinderen doen. Met klanten zoals SchoolTV en Zwijsen paste dat heel goed in mijn straatje 🙂

Al snel kwam ik met Jimmy’s Agency tot de conclusie dat de animatie een vrolijke mixed media moest worden, met daarin stop motion, papercraft en 2D animaties. Omdat de doelgroep vooral de grotere marketingbedrijven zijn, is er gekozen het script zakelijk te houden.

Look en Feel

In de animatie waren de verschillende karakters een belangrijk onderdeel. Er moest een kind, een jongere en een jongvolwassene in voorkomen. En Jimmy natuurlijk 😉

Bij het ontwerpen ben ik begonnen met Jimmy. Jimmy is een jongvolwassene en moest er een beetje als een hipster uitzien :p Ik heb hem een grote bril gegeven en wat meer hangerige ogen, zodat hij wat serieuzer overkwam. Alsof hij een marketingbureau leidde 😉

Verder heeft Jimmy een geel shirt aan. Dat is de hoofdkleur uit de branding van Jimmy’s Agency.

De andere karakters zijn een kopie van Jimmy, maar dan aangepast :p

De puber heeft een telefoon vast en heeft wat andere ogen.

Het kind heeft een leuk gameshirt aan en heeft grotere ogen dan de andere karakters?

En zie je die andere 2 karakters? Dat zijn de eigenaren van Jimmy’s Agency! 🙂

Hoe is de animatie gemaakt?

De animatie is een mixed media animatie, waarin gebruik is gemaakt van stop motion, papercraft en 2D animatie. In deze video zie je in het kort hoe de animatie is gemaakt:

De papercraft elementen zijn 3-Dimensionaal. Dat betekent niet plat ;). Om 3D papercraft elementen te maken moet je eerst een papiertemplate maken. Deze template heb ik gemaakt in Illustrator. Vervolgens heb ik de templates uitgesneden met de snijplotter en in elkaar geplakt.

Op mijn Instagram pagina heb ik een aantal leuke making of’s gemaakt van de papieren props! 🙂

De papieren props heb ik door middel van stop motion animatie laten bewegen. Alles stond samen in 1 shot, dus het was een hele uitdaging om alles op de goede plek te zetten.

Naast de stop motion animatie zijn er 2D animaties toegevoegd. Om het hoofdkarakter Jimmy goed te kunnen animeren, heb ik van hem een rig gemaakt. Een rig is een zogenaamd skelet, waardoor je een karakter op allerlei manieren kan bewegen. Voor de After-Effects gekkies onder ons: De rig van het lichaam is gemaakt met Rubberhose. De rig van het hoofd is gemaakt met Joysticks ’n Sliders.

Als details zijn er nog verschillende iconen en kleine 2D animaties toegevoegd, om het beeld en de boodschap nog meer te versterken.

Leuke feitjes over het project:

Het script voor deze video was eerst op een hele andere manier geschreven. Dit was toch iets té speels voor de doelgroep. Daarom is er gekozen om dichtbij de huidige boodschap van Jimmy’s Agency te blijven.

Naast deze animatie heb ik ook leuke GIFjes mogen maken! Deze GIFjes zijn als Lottiefiles ingezet op de website van Jimmy’s Agency. Meer weten over Lottiefiles? Lees het hier: Waarom jij Lottiefiles moet inzetten

Het zit ‘m in de details…Er zijn een aantal grapjes verstopt in de animatievideo. Kan jij mij vinden? En de alpaca? Heb je al goed naar de kentekenplaat van de ijscotruck gekeken?

Bekijk de hele video hier!

de Happy Creator

Je mag me ook Felicity noemen

Bewegend beeld is mijn lievelings. Ik schrijf over animatie en deel handige content tips die jij zelf toe kunt passen op jouw bedrijf.

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Volg mij op social media of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

 

Benieuwd waar ik je mee kan helpen?

Uitleganimatie

Maak jouw boodschap leuk en begrijpelijk met een uitleganimatie.

Hulp bij social media

Haal meer plezier en klanten uit jouw social media met vrolijke content.

Productvideo

Zet jouw product in de spotlight met een productvideo.

Cursus gifjes maken

Maak je content vrolijker met zelfgemaakte gifjes.

Cursus stop-motion video maken

Maak unieke, levendige content met zelfgemaakte stop-motion video’s.

Webshop

Verschillende producten om van jouw content een feestje te maken.