Making of: Animatievideo Tiny tweaks

11 mrt 2021 | Projecten (behind the scenes)

In de  animatie, die ik voor Nienke (Tiny tweaks) mocht maken, wordt in 1 minuut uitgelegd wat mindfulness is.

Hoe ben ik aan deze opdracht gekomen?

Ik ontmoette Nienke op Instagram. Nienke was erg enthousiast over mijn stijl en wilde graag een uitleganimatie laten maken over mindfulness.

Conceptontwikkeling:

Whut? Mindfulness? Dat is toch dat geitenwollen sokken gedoe op een kleedje op een berg? Nee joh. Sterker nog: Je kan mindfulness gewoon vanuit je bureaustoel doen. Online!

Voordat ik met Nienke in contact kwam had ik nog nooit iets met mindfulness gedaan. Zij heeft mij toen uitgenodigd om mee te doen met haar online mindfulness cursus. Op deze manier leerde ik meer over mindfulness en inspireerde het mij om het verhaal van de animatie in beeld te brengen. 

Tijdens de lessen kwam naar voren dat wij ons vaak laten leiden door onze gedachten. Waardoor we niet meer genieten van de dingen om ons heen. Wanneer je in gedachten bent, ben je er met je koppie even niet meer bij. Dat bracht mij bij de metafoor ‘in de wolken zitten’. Dat werd ook houvast van het concept. 

Hoe is de animatie gemaakt?

De animatie is een mixed media animatie, waarin gebruik is gemaakt van papercraft en 2D karakter animatie. 

Nienke is erg fan van mijn handgemaakte stijl. Daarom moest en zal er papercraft in de animatie komen. Alle achtergrond elementen in de animatie zijn gemaakt van papier. De papieren elementen heb ik vervolgens gefotografeerd zodat ik ze kon toevoegen in de edit. 

Naast de papercraft elementen heb ik gebruik gemaakt van digitale karakters.De karakters zijn eerst uitgewerkt in schetsvorm. Daarna heb ik ze digitaal overgetrokken en gezorgd dat ik ze in After Effects kon animeren. 

Nog een leuk feitje:

Wist je dat Nienke zelf de animatie heeft ingesproken?

Normaal raad ik het altijd af om zelf een animatie in te spreken, omdat het echt heel lastig is om een voice-over in te spreken. Gelukkig heeft Nienke ervaring genoeg met het inspreken van video’s, waardoor ik voor haar een uitzondering maakte :p. 

Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk m hier!

de Happy Creator

Je mag me ook Felicity noemen

Bewegend beeld is mijn lievelings. Ik schrijf over animatie en deel handige content tips die jij zelf toe kunt passen op jouw bedrijf.

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Volg mij op social media of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

 

Benieuwd waar ik je mee kan helpen?

Uitleganimatie

Maak jouw boodschap leuk en begrijpelijk met een uitleganimatie.

Hulp bij social media

Haal meer plezier en klanten uit jouw social media met vrolijke content.

Productvideo

Zet jouw product in de spotlight met een productvideo.

Cursus gifjes maken

Maak je content vrolijker met zelfgemaakte gifjes.

Cursus stop-motion video maken

Maak unieke, levendige content met zelfgemaakte stop-motion video’s.

Webshop

Verschillende producten om van jouw content een feestje te maken.