Making of: Animatievideo Tiny tweaks

11 mrt 2021 | Projecten (behind the scenes)

In de  animatie, die ik voor Nienke (Tiny tweaks) mocht maken, wordt in 1 minuut uitgelegd wat mindfulness is.

Hoe ben ik aan deze opdracht gekomen?

Ik ontmoette Nienke op Instagram. Nienke was erg enthousiast over mijn stijl en wilde graag een uitleganimatie laten maken over mindfulness.

Conceptontwikkeling:

Whut? Mindfulness? Dat is toch dat geitenwollen sokken gedoe op een kleedje op een berg? Nee joh. Sterker nog: Je kan mindfulness gewoon vanuit je bureaustoel doen. Online!

Voordat ik met Nienke in contact kwam had ik nog nooit iets met mindfulness gedaan. Zij heeft mij toen uitgenodigd om mee te doen met haar online mindfulness cursus. Op deze manier leerde ik meer over mindfulness en inspireerde het mij om het verhaal van de animatie in beeld te brengen. 

Tijdens de lessen kwam naar voren dat wij ons vaak laten leiden door onze gedachten. Waardoor we niet meer genieten van de dingen om ons heen. Wanneer je in gedachten bent, ben je er met je koppie even niet meer bij. Dat bracht mij bij de metafoor ‘in de wolken zitten’. Dat werd ook houvast van het concept. 

Hoe is de animatie gemaakt?

De animatie is een mixed media animatie, waarin gebruik is gemaakt van papercraft en 2D karakter animatie. 

Nienke is erg fan van mijn handgemaakte stijl. Daarom moest en zal er papercraft in de animatie komen. Alle achtergrond elementen in de animatie zijn gemaakt van papier. De papieren elementen heb ik vervolgens gefotografeerd zodat ik ze kon toevoegen in de edit. 

Naast de papercraft elementen heb ik gebruik gemaakt van digitale karakters.De karakters zijn eerst uitgewerkt in schetsvorm. Daarna heb ik ze digitaal overgetrokken en gezorgd dat ik ze in After Effects kon animeren. 

Nog een leuk feitje:

Wist je dat Nienke zelf de animatie heeft ingesproken?

Normaal raad ik het altijd af om zelf een animatie in te spreken, omdat het echt heel lastig is om een voice-over in te spreken. Gelukkig heeft Nienke ervaring genoeg met het inspreken van video’s, waardoor ik voor haar een uitzondering maakte :p. 

Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk m hier!

Hoi! Ik ben Felicity, de Happy Creator

Een creatief, ondernemende, socialmediaverslaafde stopmotion-animator. Tegenwoordig noemen ze dat multi-gepassioneerd. Ik noem het een vrolijk chaotische bedoeling. Ik schrijf over animatie en deel handige creatieve tips die jij zelf toe kunt passen op jouw bedrijf.

Stopmotion-animatie laten maken? Leuk leuk leuk! Plan een gratis kennismakingsgesprek in en laat jouw product auditie doen voor de volgende hoofdrol!

Liever zelf aan de slag? Ik geef een hele toffe online cursus waarin je leert hoe je GIFjes maakt in Canva en Adobe! Superleuk voor je socials en website.

 

Lees meer leuks over…

Animatie

Waarom jij Lottie animaties moet inzetten

Wat is een Lottie animatie? Wat kan je ermee? Wat is het verschil met een GIF? Wat zijn de voor- en nadelen?

Stop motion inzetten voor jouw bedrijf 📸

Benieuwd wat stop motion animatie voor jouw bedrijf kan betekenen? Hier lees je er alles over.

Tips

Zelf een mooie e-mailhandtekening maken

Wil je leren hoe je zelf een e-mailhandtekening maakt? Met klikbare links en een afbeelding of GIFje? Bekijk dan hoe je dit makkelijk doet met Google Docs!

Eigen Instagram Gifjes: Hoe werkt dat?

Hoe maak je jouw GIFjes zichtbaar op social media? Bekijk hier het volledige stappenplan!

Een bedrijfsnaam: Hoe verzin je het?

In deze blog geef ik jou 7 tips voor het verzinnen van een bedrijfsnaam en vertel ik je wat de do’s en dont’s zijn.

Achter de schermen

Making of: Animatievideo Jimmy’s Agency

Stop motion, papercraft en 2D animatie. De animatievideo van Jimmy’s Agency heeft het allemaal! Hier lees je hoe ik het heb gemaakt.