Maak jouw boodschap helder met een uitleganimatie!

Doe animeer met jouw dienst of product!

Je kunt wel een heel a4-tje volschrijven waarom jouw product zo fantastisch is, maar wie leest dat nu nog? Met een uitleganimatie leg je op een leuke en begrijpbare manier uit wat jouw dienst of product inhoudt. Jouw product is veeeel meer waard dan zo’n saaie foto op Instagram. Laat jouw dienst of product letterlijk tot leven komen met stopmotion-animatie!

Gratis creatieve sessie!

Tijdens deze sessie gaan we uitgebreid kijken hoe we van jouw dienst of product een spetterende uitleganimatie kunnen maken.

Wat bespreken we tijdens deze sessie?:

 • We bepalen de kernboodschap van de animatie
 • We bespreken de verhaalmogelijkheden
 • We kijken hoe we jouw huisstijl kunnen inzetten
 • We gaan op zoek naar een geschikte voice-over die bij de tone-of-voice van jouw bedrijf past.
schooltv stop motion animatie
“We begrijpen elkaar als het gaat om stijl, niveau en toon. Voor Schooltv.nl werken wij graag samen met Felicity. Inmiddels zijn er al veel animaties toegevoegd aan de collectie van Schooltv.nl voor onze jonge doelgroep, zoals de Clipphangers en een interactieve schoolplaat voor Fruit op Tafel.”

Erik – Eindredacteur @ Schooltv

Wanneer kies je voor een uitleganimatie?

Je zoekt een unieke uitstraling

Je hebt bij een ander bedrijf een animatievideo gezien. Dat wil jij ook, maar toch niet precies hetzelfde? Nee, je wilt echt iets unieks. Met een unieke stopmotion-animatie ga jij veel meer opvallen dan die saaie video van jouw concurrent. 

Je maakt een moeilijk verhaal eenvoudig

Denk jij ‘ja daaagg echt niet dat jij dit simpel uitgelegd krijgt.’ Hoe ingewikkeld jouw bedrijf ook is, met een animatie maak jij het easy peasy voor jouw doelgroep. Weg met die wollige stof. Tover het om in iets heel tofs! Ik zou zeggen: challenge me 😉 

Je propt heel veel info in een korte tijd

Je doelgroep is klaar met die losfladderende a4-tjes vol wollige tekst. Dat gaan ze echt niet onthouden. Leg het uit in een animatie van 1 minuut! Het zal je verrassen hoeveel tekst je om kunt zetten in bewegend beeld. 

Hup! Weg met die standaard animatiestijl!

Je hebt vast al bij de standaard animatiebedrijven gelezen waarom je een uitleganimatie zou moeten inzetten. Als je dan besluit om een animatie te laten maken, doe het dan wel in 1 keer goed!

Vanuit mijn eigen stopmotion-studio maak ik keer op keer vrolijke creaties. Soms van papier of gewoon van jouw product! Met stopmotion-animatie krijg jij gegarandeerd iets unieks als eindresultaat.

Stopmotion

Laat jouw product letterlijk tot leven komen! In mijn fotostudio ga ik aan de slag met jouw stopmotion-animatie. Stopmotion-animatie is mogelijk met bestaande producten, papercraft of een combi hiervan. Superleuk voor bijvoorbeeld promo’s, social media en educatieve filmpjes!

 

Digitaal

Met speciale animatieprogramma’s breng ik de leukste poppetjes, iconen en achtergronden tot leven! Dat gebeurt niet met een of ander AI website of een geheime animatie-database, maar echt uniek op maat gemaakt voor jouw bedrijf! Digitale animaties zijn ideaal voor storytelling, moeilijke verhalen en bedrijfsvideo’s.

 

Mixed media

Wil jij stopmotion-animatie, digitale animatie en/of video met elkaar combineren? Een mixed media animatie heeft een unieke uitstraling en er is van alles mogelijk! Denk aan een stop motion set met 2D karakters of aan een normale video met speelse digitale animaties.

 

Zo wordt een animatie gemaakt!

1. Briefing & Planning

Je krijgt een uitgebreid plan en een offerte waar je echt geen nee tegen kunt zeggen. Hierin staan alle toeters en bellen rondom jouw project en kijken we naar de opleverdatum.

Offerte aanvragen? Klik hier!

2. Script & Scenario

Zie dit als de tekstvorm van jouw animatie. Het script is de tekst die wordt uitgesproken door een voice-over. Het scenario is een tekstuele beschrijving van het beeld.

3. Storyboard

Je krijgt een schets van hoe de animatie er uit komt te zien: het storyboard. In de
look&feel werk ik diverse stijlelementen uit, zoals de karakters en iconen.

4. Animatie

Alles uit het gehele proces komt nu bij elkaar. Afhankelijk van de stijl ga ik aan de slag de stop motion opnames en/of de digitale animaties 🙂

5. Edit

Naast de animaties worden er nog extra elementen toegevoegd, zoals een voice-over, sound design en ondertiteling.

6. Oplevering

Bij elke stap zijn er eventuele aanpassingen besproken. Het project wordt afgerond en kan geplaatst worden op alle besproken kanalen!

Wat kost een animatie?

Houd je vast hoor :p ik zou heel graag zo’n mooi 3-tabellenprijsding willen neerzetten, maar elke animatie heeft echt een eigen prijskaartje! Hieronder vind je mijn vanaf prijzen. 

Uitleganimatie

vanaf €2499,-(excl. btw)

Mijn bedrijf doet blablabla… Boring! Maak van wollige stof iets duidelijks en tofs! Wat krijg je?

 

 • Een op maat gemaakt plan, script & scenario
 • Een heldere animatievideo van (max.) 1 minuut
 • Een op maat gemaakt design, helemaal passend bij jouw dienst of product
 • Inclusief NL voice-over en ondertiteling
 • Stockmuziek
 • 1 aanpassingsronde bij elke stap

Bij elke uitleganimatie krijg jij een GRATIS creatieve sessie t.w.v. €495,-!

Productvideo

vanaf €1095,-(excl. btw)

Geen voice-over en script nodig? Laat dan jouw product shinen in de spotlights! Wat krijg je?

 • Een supervrolijke stopmotion-animatie met jouw product
 • Digitale animaties en/of teksten in beeld
 • Stockmuziek
 • 1 aanpassingsronde op het storyboard en de edit

1x per maand maak ik 1 bedrijf blij met een kennismakingsvideo!
Voor €1095,- (ipv 1495,-) excl. BTW krijg jij een productvideo, helemaal afgestemd op jouw huisstijl!

Dit is altijd inbegrepen!

Kennismaking

Wel zo handig om te weten wie er op auditie komt :p We kijken of we een match made in heaven zijn en wisselen elkaars wilde ideeen uit.

b

Storyboard

Dit is de schetsvorm van de video. In het storyboard stemmen we af hoe de stopmotion-animatie eruit komt te zien.

  Stockmuziek

  Een animatie is niks zonder geluid! Daarom ga ik altijd op zoek naar een muziekstuk dat perfect past bij jouw boodschap.

  Adviesrapport

  Klinkt luxe he? In dit rapport staan al mijn bevindingen hoe we jouw product nog meer kunnen laten shinen in een volgend project!

  Eerst zien, dan geloven? Plan een creatieve sessie in!

  In de creatieve sessie (twv 495,-) excl. BTW Gaan wij kijken hoe we een goed converterende uitleganimatie kunnen maken van jouw dienst of product. Na afloop van de sessie ontvang jij een op maat gemaakt plan, waarmee we aan de slag gaan. 

  Meld je aan via onderstaand aanvraagformulier en plan meteen een kennismakingsgesprek in!

  Bekijk de voorwaarden!

  – Tijdens de creatieve sessie bespreken we o.a. de kernboodschap van de animatie, de verhaalmogelijkheden, het inzetten van je huisstijl en gaan op zoek naar een geschikte voice-over die bij de tone-of-voice van jouw bedrijf past.

  – De creatieve sessie is nodig om het concept van de uitleganimatie te bespreken. Je krijgt geen korting als je dit proces wil overslaan.

  – De resultaten van de creatieve sessie mag je niet laten uitvoeren door een ander animatiebureau (al lijkt het mij sterk dat je dat wil 😋)

  dummy

  hoi

  Is de kennismaking gratis?

  Natuurlijk! Kennismaken kan altijd he 🙂  Je krijgt ook nog een gratis plan en offerte. Een grote blij!

  Wat voor info heb je van mij nodig zodat je aan de slag kunt gaan?

  Wel zo handig om te weten waar de animatie over moet gaan! Na het invullen van het aanvraagformulier ontvang je van mij een document met een aantal vragen.

  Jouw aanvraag bespreken we tijdens ons kennismakingsgesprek.

  Waarom werk je met een vanaf prijs?

  Elke animatievideo is maatwerk. Wil je 1000 custom poppetjes, een met de handgemaakte papieren set of wil je een bekende voice-overstem gebruiken? Dan kost het meer.

  In het aanvraagformulier kun je jouw budget aangeven 🙂

  Ik heb eigenlijk geen budget. Kan ik bij jou terecht?

  Rare vraag he? Vind ik ook! Maar zet hem er toch even tussen. :p

  Is je vraag of ik onder mijn budget werk? Dan is het antwoord nee. Op zoek naar iets kleins, zoals een logo-animatie of GIFje? Neem even een kijkje in de webshop!

  Ik wil de animatie op mijn website plaatsen. Kan dat?

  Tuurlijk! De video kan in elk formaat worden opgeleverd.

  Voor Instagram en TikTok is dit 9:16, Facebook 4:5 en Voor je website 1:1 of 16:9.

  De gewenste formaten bespreken we tijdens het kennismakingsgesprek.

  Krijg ik mijn producten na de opnames terug?

  Een stopmotion laten maken van jouw product? Dan heb ik jouw product nodig voor de opnames 🙂

  Heb je iets dat makkelijk geretourneerd kan worden? Dan stuur ik je product aangetekend terug of ik kom het even brengen. Is je product kwetsbaar? Heel soms kan het voorkomen dat het stukgaat tijdens het opnemen. Dit overleggen we altijd vantevoren 🙂

  P.S. Ik sta ook open voor cadeautjes :p

  Klaar om auditie te doen?

  Klinkt spannender dan het is 😜

  Na het invullen van dit formulier, warmen we eerst nog even op met een kennismakingsgesprek. Daarna ontvang je de resultaten van onze creatieve sessie.

  Ik ben supernieuwsgierig naar jouw dienst of product! (ook naar jou hoor ;))