Maak jouw boodschap leuk en begrijpelijk met een uitleganimatie!

Maak ieder ingewikkeld verhaal eenvoudig 

Soms zijn woorden niet voldoende om écht goed uit te leggen wat jouw product of dienst inhoudt. Het is ingewikkeld, het springt er niet genoeg uit of het dekt simpelweg de lading niet.

Een uitleganimatie is de oplossing. Daarmee maak je jouw boodschap op een aantrekkelijke manier visueel.

En of je nou wil vertellen waarom het belangrijk is om dagelijks te tandenpoetsen of hoe genetische modificatie werkt: ieder onderwerp maak je met een uitleganimatie begrijpelijk.

En het leuke is dat je het zo gek kunt maken als dat je zelf wil! Samen bedenken we hoe we jouw boodschap het beste eruit laten springen.

Ga jij voor stop-motion animatie, voor digitale animatie of voor een combinatie?

Wat je ook kiest: je krijgt gegarandeerd een unieke, opvallende, begrijpelijke animatie!

Samen brainstormen? Plan dan nu jouw gratis creatieve sessie in!

Waar kun je een uitleganimatie voor inzetten?

Voor een hele hoop! Bijvoorbeeld:

✓ Promoties
✓ Social media
✓ Educatieve filmpjes
✓ Bedrijfsvideo’s
✓ Stappenplannen

schooltv stop motion animatie
“Felicity is creatief, snel, communicatief vaardig en luistert goed naar wat de klant wil. Ook is ze flexibel en ze haalt elke deadline. Kortom: met Felicity samenwerken is een feestje!”

Annette @ Zwijsen

Dit is waarom je kiest voor een uitleganimatie

✓ Unieke, eigen uitstraling

Natuurlijk is jouw bedrijf niet de enige met animatievideo’s. Daarom wil je iets unieks wat helemaal aansluit bij jouw bedrijf. Met een speciaal voor jou ontworpen animatie val jij veel meer op dan die saaie video van jouw concurrent. 

✓ Moeilijk verhaal wordt eenvoudig

Hoe ingewikkeld jouw boodschap ook is, met een animatie maak jij het easy peasy voor jouw doelgroep. Je tovert wollige, moeilijke stof om in iets heel tofs! En ben je bang dat ik het niet simpel uitgelegd krijg? Daag me uit!

✓ Veel info in korte tijd

Heb je veel info over te brengen en wil je ook nog dat het blijft hangen? Leg het uit in een animatie van een minuut. Het zal je verrassen hoeveel tekst je kunt omzetten in bewegend beeld. Animatie maakt het leuker én zorgt dat de info beter beklijft.

“Van schets tot eindresultaat maak ik alles met de hand. Geen standaard poppetjes of saaie formats, maar een unieke en op maat gemaakte animatievideo.”

Hup! Weg met die standaard animatiestijl!

Een konijn een vliegtuig laten besturen, tandplak omtoveren in monstertjes, met karton het bouwproces van een huis uitleggen: animatie kent geen grenzen.

Vanuit mijn eigen studio creëer ik keer op keer vrolijke, unieke animaties. Dit maak ik digitaal, van papier of gewoon van jouw product!

Animaties duren over het algemeen ongeveer een minuut. En geloof me: in een minuut kun je heel veel informatie kwijt!

Wat heeft jouw voorkeur?

Stop-motion

Met stop-motion animatie laat je jouw product tot leven komen. Dit is mogelijk met bestaande producten, met papercraft of een combinatie hiervan. In mijn fotostudio maak ik alle rekwisieten en creëer ik jouw stop-motion video.

Stop-motion is superleuk voor bijvoorbeeld promo’s, social media en educatieve filmpjes.

 

Digitaal

Met animatieprogramma’s maak ik de leukste poppetjes, iconen en achtergronden. Deze worden speciaal gemaakt voor jouw bedrijf en zijn dus 100% uniek. Vervolgens maak ik hier een video van. 

Digitale animaties zijn ideaal voor bijvoorbeeld storytelling, uitleggen van moeilijke verhalen en bedrijfsvideo’s.

 

Mixed media

Wil je stop-motion animatie, digitale animatie en/of video met elkaar combineren? Dat kan! Met mixed media gebruik je verschillende stijlen door elkaar, wat een supertof eindresultaat geeft.

Er is van alles mogelijk! Denk aan een stop-motion set met 2D karakters of een gewone video met speelse digitale animaties.

 

Gratis creatieve sessie!

Ik denk graag met je mee over hoe we jouw product of dienst eruit laten springen.
Tijdens deze sessie…

✓ Maken we kennis met elkaar
✓ Bepalen we de kernboodschap van de animatie
✓ Bespreken we de mogelijke verhaallijnen
✓ Kijken we hoe we jouw huisstijl kunnen inzetten
✓ Zoeken we naar een geschikte voice-over die bij jouw bedrijf past

De sessie duurt 30 tot 60 minuten. Na de creatieve sessie ontvang je een op maat gemaakt plan en de offerte.

Bekijk de voorwaarden!

– Na het invullen van het aanvraagformulier ontvang je van mij een vragenlijst, zodat ik me kan voorbereiden op de creatieve sessie.

– De creatieve sessie vindt plaats via Google Meet en duurt 30 tot 60 minuten. Hierin bespreken we o.a. de kernboodschap van de animatie, de mogelijke verhaallijnen, het inzetten van je huisstijl en kijken we naar een geschikte voice-over die bij jouw bedrijf past.

– De creatieve sessie is nodig om het concept van de uitleganimatie te bespreken. Je krijgt geen korting als je dit proces wil overslaan.

– Na de creatieve sessie stuur ik je de offerte.

– De resultaten van de creatieve sessie mag je niet laten uitvoeren door een ander animatiebureau (al lijkt het mij sterk dat je dat wil 😋).

Zo wordt een animatie gemaakt

1. Briefing & Planning

Na de gratis creatieve sessie krijg je een plan en een offerte. Hierin staan alle toeters en bellen rondom jouw project, inclusief planning en opleverdatum.

2. Script & Scenario

De animatie staat uitgeschreven in het script en scenario. In het script staat de gesproken tekst en in het scenario staat de tekstuele beschrijving van het beeld.

3. Storyboard

Je ontvangt een schets van hoe de animatie eruit komt te zien. Hierin vind je onder andere verschillende uitgewerkte stijlelementen, zoals de karakters en iconen.

4. Animatie

Alles komt nu bij elkaar. Afhankelijk van de gekozen stijl ga ik aan de slag met de stop-motion opnames en/of de digitale animaties.

5. Edit

Na het maken van de animatie voeg ik nog extra elementen toe, zoals een voice-over, sound design en ondertiteling. 

6. Oplevering

De animatie kan worden geplaatst op alle besproken kanalen! Je ontvangt een adviesrapport met mijn bevindingen en tips.

Aanpassingen

In iedere stap heb je de mogelijkheid om aanpassingen te bespreken die ik vervolgens doorvoer.

Stockmuziek

Een animatie is niks zonder muziek! Daarom zoek ik naar een muziekstuk dat perfect aansluit bij jouw boodschap.

  0

  Formaat

  De animatievideo kan in elk formaat worden opgeleverd. Dus of je het nou op YouTube, op Instagram en/of op Tiktok wil plaatsen: alles kan.

  Adviesrapport

  In dit rapport staat hoe je jouw animatie op de besproken kanalen plaatst. Ook vind je hier mijn bevindingen over hoe we jouw product nog meer kunnen laten shinen in een volgend project!

  Wat kost een uitleganimatie?

  Animatie heeft meer mogelijkheden dan dat een Rubik’s cube oplossingen heeft. Daarom heeft ook iedere animatie een eigen prijskaartje. Hieronder vind je de vanafprijs.

  Tijdens de gratis creatieve sessie bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden. Daarna ontvang je een offerte per mail.

  Uitleganimatie

  vanaf €2499 (excl. btw)

  Maak van saaie info een duidelijke en toffe video!

  Dit zit er allemaal bij in:

  • Op maat gemaakt plan, script & scenario
  • Animatievideo van max. 1 minuut
  • Op maat gemaakt design
  • NL voice-over en ondertiteling
  • Stockmuziek
  • 1 aanpassingsronde per stap
  • Adviesrapport

  Inclusief GRATIS creatieve sessie t.w.v. €495

  Heb je geen voice-over en script nodig? Zet dan jouw product in de spotlight met een productvideo!

  Bij blije animaties horen blije klanten

  Future Learning & KMAR

  “Felicity is een kanjer in haar professionaliteit en creativiteit. Ze ontwikkelt, naar aanleiding van een didactisch storyboard van onze onderwijskundigen en de klant, prachtige leuke uitleganimaties en -filmpjes. Qua type animatie creëert ze exact het type animatie waar de klant, in hun eigen huisstijl, behoefte aan heeft.”

  Tiny Tweaks

  “Felicity is iemand die ideeën tot leven brengt. Ze denkt met je mee, komt met fantastische suggesties en is mega creatief. Ik ben ontzettend blij met de door haar gemaakt animatie. Het heeft mijn verwachtingen overtroffen.”

  United Data Group

  “Felicity heeft ons erg goed geholpen met het maken van een uitleganimatie. Haar begeleiding op procesmatig vlak, de creatieve ideeën en het eindresultaat waren erg goed!” 

  SchoolTV - Fruit op Tafel!

  We begrijpen elkaar als het gaat om stijl, niveau en toon voor onze jonge doelgroep. Voor Schooltv.nl werken wij graag samen met Felicity. Inmiddels zijn er al veel animaties toegevoegd aan de collectie van Schooltv.nl , waaronder de serie Fruit op Tafel.”

  De Happy Creator

  Je mag me ook Felicity noemen 

  Al vanaf 2013 zit ik kniediep in de wondere wereld van animatie. Het is magisch om te zien hoe je met animatie de meest ingewikkelde dingen begrijpelijk kunt maken. Als ze op de middelbare school wiskunde hadden uitgelegd met animatievideo’s, dan weet ik zeker dat ik alleen maar tienen had gehaald. 😜

  Maar zonder gekkigheid: ik heb voor de meest toffe bedrijven uitleganimaties en productvideo’s gemaakt. Keer op keer is het van begin tot eind een feestje. Het gehele creatieve proces vind ik geweldig, met als kers op de taart een megablije klant.

  Ik ben benieuwd naar jouw verhaal dat staat te springen om verteld te worden!

  de happy creator gifjes animatie

  Plan een gratis creatieve sessie in!

  T.w.v. €495

  Tijdens de creatieve sessie maken we kennis met elkaar en bedenken we ideeën voor een converterende uitleganimatie. Na afloop van de sessie ontvang je een op maat gemaakt plan en een offerte.

  dummy

  hoi

  Is de kennismaking gratis?

  Zeker weten! Je krijgt ook nog een gratis plan én offerte. Dus let’s go!

  Waarom werk je met een vanaf prijs?

  Iedere animatievideo is maatwerk. Je kan je voorstellen dat het meer kost om 100 custom poppetjes te laten maken, dan 10 poppetjes. En als je alleen een stop-motion video wil van een bestaand product, kost dat weer minder dan wanneer je gebruik wil maken van een handgemaakte papieren set.

  Kun je ook voor of tijdens de creatieve sessie een prijs geven?

  Nee, dat is niet mogelijk. De creatieve sessie is echt nodig om een plan te maken en zonder plan kan ik geen offerte maken. Na de creatieve sessie werk ik alles uit en bereken ik de prijs.

  Ik wil de animatie op mijn website plaatsen. Kan dat?

  Yes! De video kan in elk formaat worden opgeleverd. De gewenste formaten bespreken we tijdens het kennismakingsgesprek.

  dummy

  hoi

  Ik wil zelf de animatie inspreken. Kan dat?

  Nee. Een voice-over inspreken is een vak apart. Ik zoek een passende stemacteur die de boodschap van jouw uitlegvideo het beste overbrengt. Jouw voorkeur voor man/vrouw, jong/oud, plat/ABN wordt allemaal meegenomen. 

  Krijg ik mijn producten na de opnames terug?

  Dat ligt eraan hoe leuk ik het vind. Grapje natuurlijk. 😛

  Heb je iets dat makkelijk geretourneerd kan worden? Dan stuur ik het product aangetekend terug of ik kom het even brengen. Is je product kwetsbaar? Hou er dan rekening mee dat het kapot kan gaan tijdens de opnames. Dit overleg ik altijd even van tevoren met je. 

  Ik heb eigenlijk geen budget. Kan ik bij jou terecht?

  Als je vraag is of ik onder mijn budget werk dan is het antwoord nee. Zoek je iets kleins, zoals een logo-animatie of een GIFje? Neem dan een kijkje in mijn webshop!

  Andere vragen?

  Neem ze mee naar de creatieve sessie! 😀

  Vraag een GRATIS creatieve sessie aan