Waarom zou je gifjes inzetten voor je bedrijf?

22 feb 2023 | Alle Blogs, Alles over animatie, Tips voor ondernemers

Gifjes zijn de schaal met bitterballen in jouw branding! Ze voegen kleur, leven en vooral veel humor toe aan je berichten. Het is bewezen dat gifjes de aandacht van de kijker vasthouden en het engagement verhogen. Dus waarom zou je ze niet inzetten om je bedrijf te promoten?
getekend gifje maken
gifjes van illustraties
Of je nu een nieuwe product wilt lanceren, een aankondiging wilt doen of gewoon iets wilt delen waar je enthousiast over bent.. Een gifje helpt om je boodschap tot leven te brengen en tovert een lach op het gezicht van je publiek. Het is een snelle en effectieve manier om emoties en reacties over te brengen en maakt je merk persoonlijk en toegankelijk.
eigen gifjes laten maken
fotogifjes van jezelf
Gifjes zijn super veelzijdig. Ze zijn op veel verschillende plekken in te zetten om je boodschap op een leuke en effectieve manier over te brengen. Hier zijn een paar ideeën:
gifs voor bedrijf
videogifje van jezelf

GIF-stickers op social media:

Of je nu actief bent op Instagram, LinkedIn of een ander platform, gifjes kunnen je helpen om je berichten meer impact te geven. Plaats een gifje in je post om de aandacht van je volgers te trekken, je boodschap te versterken, en je account persoonlijker te maken.
Je hebt een hele database aan gifjes. Maar hoe tof zou het zijn als dit ook nog eens in jouw huisstijl is?
logo animatie gifje
gifje van logo animatie

Gifje als e-mailhandtekening:

Wil je een e-mail sturen die net even wat meer opvalt dan de rest? Voeg een gifje toe om je handtekening opvallender te mken. Benieuwd hoe je een mooie e-mailhandtekening maakt met een gifje? Check dan deze blog!
de memes :p

Grappige GIFs in presentaties:

Wanneer je een presentatie geeft, kan het soms lastig zijn om je publiek te blijven boeien. Door op het juiste moment een grappig of verrassend gifje te laten zien, kun je de aandacht weer terugpakken en je publiek weer bij de les krijgen.
gifje met animatie maken
videogifje met animaties

GIF-stickers in chatberichten:

Of je nu met klanten, collega's, of vrienden communiceert via WhatsApp, Linkedin of een andere chat-app.. Gifjes geven je berichten meer emotie en humor. Dikkels zat stuur ik een grappige sticker van mijn hoofd, waar om wordt gelachen. Het is een leuke manier om je gesprekken persoonlijker te maken en om reacties uit te lokken.
lets get loes eigen gifjes maken
werkwijze gifjes voor Let’s get LOES!

Gifjes op je website:

Gifjes zijn ook een handige toevoeging aan je website. Plaats bijvoorbeeld een gifje op je homepage om je bezoekers te verwelkomen, of gebruik ze om je producten of diensten op een leuke manier te presenteren. Zo heb ik de gifjes van Let's get LOES gemaakt, zodat haar werkwijze beter wordt ondersteund.
to do gifje
illustratie gifje
Kortom, er zijn ontzettend veel plekken waar je gifjes kunt inzetten om je boodschap over te brengen en je publiek te bereiken. Dus waar wacht je nog op? Voeg je eigen gifjes toe aan je marketingstrategie en val op tussen alle saaie duiven!
Wil je gifjes op maat laten maken? Lees hier meer over gifjes op maat of de GIF-set.
Zelf aan de slag met gifjes maken? Lees hier meer over de cursus GIF me ani-thing.

de Happy Creator

Je mag me ook Felicity noemen

Bewegend beeld is mijn lievelings. Ik schrijf over animatie en deel handige content tips die jij zelf toe kunt passen op jouw bedrijf.

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Volg mij op social media of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

 

Benieuwd waar ik je mee kan helpen?

Uitleganimatie

Maak jouw boodschap leuk en begrijpelijk met een uitleganimatie.

Hulp bij social media

Haal meer plezier en klanten uit jouw social media met vrolijke content.

Productvideo

Zet jouw product in de spotlight met een productvideo.

Cursus gifjes maken

Maak je content vrolijker met zelfgemaakte gifjes.

Cursus stop-motion video maken

Maak unieke, levendige content met zelfgemaakte stop-motion video’s.

Webshop

Verschillende producten om van jouw content een feestje te maken.